۱۴۰۴ سه شنبه ۱۱ تير

کسب رتبه اول طرح استاد دانشگاه اصفهان در چهارمین جشنواره ملی شهر پژوهی

طرح دکتر امیر حسین نوارچیان استاد دانشکده فنی مهندسی گروه مهندسی شیمی دانشگاه اصفهان با عنوان"ارزیابی فنی و اقتصادی و زیست‌محیطی استفاده از سوخت‌ حاصل از پسماند (RDF) به عنوان سوخت کمکی کارخانجات سیمان" موفق به کسب رتبه اول در چهارمین جشنواره ملی شهر پژوهی شد.


طرح دکتر امیر حسین نوارچیان استاد گروه مهندسی شیمی دانشگاه اصفهان با عنوان"ارزیابی فنی و اقتصادی و زیست‌محیطی استفاده از سوخت‌ حاصل از پسماند (RDF) به عنوان سوخت کمکی کارخانجات سیمان" موفق به کسب رتبه اول طرح پژوهشی در محور محیط زیست در چهارمین جشنواره ملی شهر پژوهی شد.

به گزارش وب سایت خبریuinews  در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره ملی شهر پژوهی و اولین جشنواره فن پژوهی، طرح پژوهشی دکتر امیرحسین نوارچیان استاد دانشکده فنی مهندسی گروه مهندسی شیمی دانشگاه اصفهان به عنوان رتبه اول طرح پژوهشی در محور محیط زیست معرفی و مورد تقدیر قرار گرفت.

بنا به گزارش مذکور دکتر نوارچیان در گفتگوی اختصاصی با واحد خبر روابط عمومی ضمن معرفی خانم ها زهرا حقانی و نگار محمودی به عنوان همکاران این طرح، اظهار داشت:یکی از منابع مهم انرژی در دنیای امروز، سوخت‌های مشتق از پسماند (RDF) است. بکارگیری RDF  به عنوان یک منبع سوخت، علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف منابع انرژی موجود، مزایای بسیار دیگری همچون جلوگیری از آلودگی منابع آب و خاک، کمک به کاهش گرمایش جهانی و کاهش هزینه دفع پسماند را به همراه دارد. یکی از بهترین گزینه‌ها برای بکارگیری RDF، استفاده از آن به عنوان سوخت کمکی در کوره سیمان است. این انتخاب به دو دلیل است، اول اینکه سیمان یکی از پرمصرف ترین صنایع از نظر انرژی است و دوم اینکه شرایط دمایی و همچنین زمان ماند در کوره سیمان شرایط مناسبی را برای به حداقل رساندن مواد سمی تولید شده در حین سوختن RDF فراهم می‌آورد.  

وی تصریح نمود: آنچه در این پژوهش بررسی شد، مطالعه در مورد انواع RDF و روش تولید آن و بررسی استانداردهای مربوطه و بطور خاص ضوابط بکارگیری RDF در کوره سیمان با توجه به سوابق آن در جهان از نقطه نظر تغییر در انتشار آلاینده‌های زیست‌محیطی می باشد.
آزمون‌های متعددی بر روی هشت نمونه RDF دریافتی از سازمان پسماند اصفهان صورت گرفته است. این آزمون‌ها عبارتند از تعیین میزان رطوبت و درصد مواد فرار، تعیین درصد خاکستر، آنالیز مواد موجود در خاکستر، تعیین ارزش حرارتی، آنالیز گازهای حاصل از احتراق و تعیین رفتار تجزیه حرارتی نمونه ها..

با توجه به استانداردهای جهانی ارائه شده مربوط به RDF و در مقایسه با سایر تحقیقات انجام شده، نتایج آزمون‌ها نشان می-دهد که نمونه‌های RDF دریافتی شهر اصفهان در مجموع شرایط نسبتاً مناسبی برای بکارگیری در صنعت سیمان از جمله کارخانجانت اطراف این شهر دارند

گفتنی است این جشنواره به همت شهرداری اصفهان و مشارکت دانشگاه‌های استان از آذرماه سال 99، شروع به کار کرد، از همان ابتدا در 11 محور مقالات و آثار شرکت کنندگان پذیرفته شد.

کاهش آلاینده‌های محیطی، روان سازی عبور و مرور شهری، مدیریت ایمنی، بحران و تاب‌آوری شهری، بهره‌وری و اقتصاد شهری، رسانه ارتباطات و دیپلماسی شهری، سلامت و سرزندگی فضاهای شهری، آینده‌پژوهی، نوآوری، عمران شهری و حقوق شهروندی 11 محور اصلی این رویداد بزرگ بود که آثار آن در قالب کتاب، مقاله، طرح پژوهشی، پایان‌نامه و محصولات فناورانه و تولیدات رسانه‌ای پذیرفته شد.

از جمله جوایز شاخص این جشنواره کسب رتبه اول نگارش کتاب در حوزه اقتصاد شهری توسط دکتر نعمت الله اکبری، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اصفهان و رتبه اول نگارش کتاب در حوزه معماری شهری توسط سید احمد حسینی نیا، معاون معماری و شهرسازی شهردار اصفهان است.

شایان ذکر است دکتر رضا مختاری دبیر علمی چهارمین جشنواره ملی شهر پژوهی اظهار داشت: تبادل تجربیات و دستاوردهای پژوهشی، تکریم و قدردانی از پژوهشگرانی که به حل مشکلات شهرها کمک کرده‌اند، اتصال دانش و نظریه با حوزه عمل و اجرا از جمله اهداف این جشنواره است که در راستای حکمروایی مطلوب شهری به این پژوهش‌ها نیاز است.

وی تصریح کرد: حدود 904 اثر به این جشنواره ارسال شد که بیش از دو برابر رشد داشته است، برای اولین بار فن پژوهی شهری نیز به این جشنواره اضافه شد تا شرکت‌های دانش بنیان، هسته‌های کارآفرینی و پژوهشی بتوانند در راستای حل مشکلات شهری به مدیریت شهری کمک کنند.

دبیر علمی چهارمین جشنواره ملی شهر پژوهی گفت: در این راستا تیم‌هایی از مجموعه شهرداری و دانشگاهی با حدود 80 داور تشکیل شد که در چند مرحله آثار را داوری کردند، در واقع تلاش شد که انصاف، شفافیت و عدالت در داوری رعایت شود. در مجموع 73 اثر برگزیده در این جشنواره انتخاب شد، یکی از شاخص‌های انتخاب، میزان مفید بودن پروژه برای شهرداری‌ها بوده تا چراغ راهی برای مدیران شهری به عنوان اسناد بالادستی فراهم شود.

وی با بیان اینکه 93 اثر نیز شایسته تقدیر شناخته شد، تصریح کرد: 187 اثر در محور آینده پژوهی، 55 اثر در محور بهره‌وری اقتصادی ،45 اثر در محور حقوق شهروندی، 45 اثر در محور رسانه، 53 اثر در محور روان سازی عبور و مرور، 134 اثر در محور سلامت و سرزندگی، 69 اثر در محور کاهش آلایندگی محیطی، 103 اثر در محور گردشگری، در محور ایمنی و تاب آوری شهری 91 اثر، مدیریت عمران 47 و 77 اثر در نوآوری شهری به دبیرخانه جشنواره واصل شد.

دبیر علمی چهارمین جشنواره ملی شهر پژوهی و اولین جشنواره فن پژوهی شهری گفت: دانشگاه‌های اصفهان، هنر، آزاد خوراسگان و شهرداری اصفهان بیشترین تعداد اثر را در این جشنواره داشته‌اند.

در پایان از شورای اسلامی شهر اصفهان، مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر اصفهان، معاونت پژوهشی دانشگاه اصفهان، دانشگاه هنر اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه پیام نور اصفهان، دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان، جهاد دانشگاهی اصفهان، 9 جهاد دانشگاهی صنعتی اصفهان، سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و صندوق غیر دولتی پژوهش و فناوری استان اصفهان به عنوان حامیان این جشنواره تقدیر شد.

 

 

 

 

 

تاریخ:
1400/04/13
تعداد بازدید:
1100
منبع:
Powered by DorsaPortal